Maksud Netmeeting Dan Forum :)
Ahli kumpulan :
 Norhanisah Binti Othman
Norhidayah Binti Johari
Nur Aisyah Binti Abu Bakar :)NetMeeting pelanggan VoIP dan pelbagai mata persidangan video yang dimasukkan ke dalam banyak versi Microsoft Windows (dari Windows 95 OSR2 untuk Windows XP). Ia menggunakan protokol H.323 untuk persidangan video dan audio, dan kendali dengan OpenH323 berasaskan pelanggan seperti Ekiga, dan Internet Pengesan Perkhidmatan (ILS) sebagai pemantul. Ia juga menggunakan versi diubah suai sedikit ITU T.120 Protokol untuk whiteboarding, aplikasi perkongsian, desktop perkongsian, desktop berkongsi jauh (RDS) dan pemindahan fail. Papan putih menengah di NetMeeting 2,1 dan kemudiannya menggunakan protokol H.324.


Forum internet, atau message board, adalah satu laman perbincangan dalam talian di mana orang ramai boleh mengadakan perbualan dalam bentuk mesej yang dikirimkan. [1] Mereka berbeza dari bilik-bilik sembang yang mesej sekurang-kurangnya untuk sementara diarkibkan.Juga, bergantung kepada tahap akses pengguna atau forum set-up, mesej yang diposkan itu mungkin perlu diluluskan oleh moderator sebelum ia akan kelihatan.
Forum mempunyai satu set khusus jargon yang dikaitkan dengan mereka; contohnya satu perbualan dipanggil "benang".
Forum perbincangan adalah hierarki atau seperti pokok di dalam struktur: a forum boleh mengandungi bilangan subforums, setiap yang mungkin mempunyai beberapa topik. Dalam topik forum, setiap satu perbincangan baru bermula dipanggil benang, dan boleh dijawab oleh orang-orang seperti yang banyak sebagaimana yang ingin.
Bergantung kepada tetapan forum ini, anda boleh menjadi tanpa nama atau perlu mendaftar dengan forum dan kemudian seterusnya log masuk untuk hantar mesej. Kebanyakan di forum-forum, pengguna tidak perlu untuk log masuk untuk membaca mesej yang sedia ada.

No comments:


Syukran Kerana Sudi Membaca :)