Resepi : Gulungan Salmon Bersama Asparagus




Bahan-Bahan:


*16 batang asparagus
*1 biji terung panjang
*100 gram ikan salmon
*2 sudu besar minyak zaitun
*Garan dan lada suluh ( ikut rasa )


Bahan Sos:


*2 sudu besar keju
*2 sudu besar sos herba


Cara Membuat:


1. Potong terung mengikut saiz asparagus
2. Goreng dengan minyak zaitun dan tambahkan garam dan lada suluh
3. letakkan kepingan ikan salmon diatas papan canai, letakkan empat batang asparagus dan satu potongan terung dan gulungkan ( seperti sushi )
4. Potong separuh dan masukkan ke dalam oven pada suhu 180 darjah Celsius selama lima minit.
5. Untuk bahan sos campurkan keju dan sos herba dan kacau dan tuang ke atas salmon yang telah dibakar tadi.

No comments:


Syukran Kerana Sudi Membaca :)