Tutorial : Letak Lagu Dalam Blog Guna Youtube




hai ! okay sebenarnye senior nysa ni dah jumpa macam mana nak letak lagu. okay, nysa buat juga lah  :)





Dashboard-> Layout-> Add A Gadget-> Html/Javascript


copy code bawah ni :
<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>

*ungu untuk size .
*biru untuk link lagu yang youtube *buka pegy tkan amik terus , tengok dekat embed code tu yea*
*oren tu dah autoplay
*merah untuk warna *dah transparents , tak payah tukar la*


 code lagu youtube , korang copy dia punya url tu yang macam warna biru tu dekat atas nih . lepas tu , gantikan dengan code biru aku punya punya tu . 



bukak youtube pergy dekat lagu yang korang sukaaa tu . contoh bawah nih 


  

tekan embed code tu . tick yang tempat aku suruh tick tu . lepas tick baru ada code-code tu . kita nak guna url yang dalam kotak oren tu . ambil url tu saja . yang laen tak payah .




Kalau tidak faham, boleh Comment ~

Credits : Hafizah

No comments:


Syukran Kerana Sudi Membaca :)